Historia

Pääkirjoitus Radiosähköttäjä 3 1983

Radiosähköttäjä lehden päätoimittaja Erkki Heikkinen kirjoitti oheisen pääkirjoituksen 30 v. sitten koskien Helsinkiradion tietokonehankkeita. ( ohessa skannattuna )  Aikaa on kulunut noiden juttujen jälkeen. 80- luvulla meillä oli  Suomen Radiosähköttäjäliiton toimesta aloitettu hieno kurssitusohjelma, koskien tutkia, tietotekniikkaa, radiotekniikkaa  etc.   Vuonna  1980 järjestettiin kesällä Kotkan Merenkulkuopistossa ensimmäinen  Mikroprosessorikurssi. 1 viikon mittainen. Olin siinä itsekin osallistujana. Oppilaita oli silloin  kymmenkunta.  Vuoden 1983  SR lehdissä oli muutamia hyviä kurssiselostuksia tutka ja digitaalikursseistamme  joita useampia oli vetämässä  Kaarlo I. Railo

Ohessa skannattuna myös ilmoitus v. 1983 Radiosähköttäjille suunnatuista kursseista. Huom. Liittomme joutui olemaan näissä asioissa  itse hyvin aktiivinen, järjestelyjen suhteen, koska varustamopuoli suhtautui kaikkiin koulutushankkeisiimme nuivasti. Laivoilla sensijaan  porukka suhtautui  hyvin koulutuksiimme, koska ne antoivat paremmin valmiuksia huolto- ja ennakkohuoltotöihin  merellä.

Nyt  30 v  myöhemmin melkein joka  poika ja tyttö kulkee tietokone taskussaan.  Aika ja kehitys on kulkenut tosi kiivaasti.

Liitetiedostot:
TiedostoTiedoston koko
Lataa tämä tiedosto (Kursseja 1983.jpg)Kursseja 1983.jpg466 kB
Lataa tämä tiedosto (Pääkirjoitus  nro 3 1983.jpg)Pääkirjoitus nro 3 1983.jpg646 kB