Historia

Radiosähköttäjä lentoliikenteessä 2.

Julkaisin  29.3.2015  kirjoituksen, jonksa pääasiana oli Erkki Kurvisen kirjoittama  juttu: " Radiosähköttäjä lentoliikenteen palveluksessa"

Tuohon juttuun  lainasin sotien jälkeen Aero Oy:n pääjohtajana toimineen  Gunnar Ståhlen kirjoituksesta pienen osan.  No tuota Ståhlen kirjoitusta uudelleen lukiessani tuumin, että kyllä se täytyy kokonaisuudessaan saada tallennettua tänne  ST r.y. sivuille

Ståhlen kirjoitus on ohessa viitenä erillisenä liitteenä,  johtuen tämän  sivuston rakenteesta.  Mutta ei se haittaa pääasiat selviää kyllä. Ståhlen kirjoituksessa  sivutaan kyllä radiosähköttäjänkin roolia lentoliikenteessä, mutta sydäntä lähellä  hänellä näyttää olleen kertoa  vuonna  1945  julkaistussa juhlajulkaisussa  yleensä lentoliikenteen radiolaitteiden nopeasta kehityksestä.

Hänen viimeisellä  sivulla esittämänsä visiot lentoliikenteen ja lennonvarmistuksen automaatiosta ovat jo kymmeniä vuosia sitten olleet täyttä totta. 

Seppo Sihvonen

30.03.2015

 

ps  Täytyy sanoa, että vuonna  1945 julkaistu Suomen Radiosähköttäjäliiton 25-vuotis juhlajulkaisu on  upea teos, ajatellen, että millaisisa olosuhteissa sitä on koottu sotien loputtua.  Kova työ on ollut myös 50v  matrikkelia koottaessa  1970. Tässä eläkeläisenä kerran liiton toimistossa  löysin jopa oman käsikirjoitukseni omista seilauksista  ennen vuotta 1970. Jäliviisaus on aina pahasta, mutta harmi, ettei noita matrikkeleja toimitettu vuoden 1970 jälkeen.

Liitetiedostot:
TiedostoTiedoston koko
Lataa tämä tiedosto (Ståhle 1.jpg)Ståhle 1.jpg402 kB
Lataa tämä tiedosto (Ståhle 2.jpg)Ståhle 2.jpg1337 kB
Lataa tämä tiedosto (Ståhle 3.jpg)Ståhle 3.jpg1337 kB
Lataa tämä tiedosto (Ståhle 4.jpg)Ståhle 4.jpg1512 kB
Lataa tämä tiedosto (Ståhle 5.jpg)Ståhle 5.jpg1130 kB