Historia

ST ryn satakaksivuotishistoriikki taas kummittelee

Scannasin kokeeksi SR 25 v kirjasta varsinaista historiaa kolme ekaa sivua pdf.ksi Ja sitten 9 sivua, ja pari sivua näköjään tipahti eli kolmas uploadaus paikkasi sen!  :-)
Facebook ei tykkää pdf.stä joten surautin kaikki kolme  malliksi tänne. ? Tyhmä Fakebook!

Joku kirjapainohan noista ottaisi nopeastikin sivun kerrallaan ja korjaisi aikojan alusta hiukan liian himmeät kontrastit paremmin luettaviksi.

Mutta haen tuossa myös alkua DVD:lla mahdollisesti jaettavaa digitaalista historiaa.

Tuossa eka esimerkissä kaikkien erillissivujen asetukset "hoippuvat" mutta ne olisi tietenkin paikattavissa... 

Jatkoa 28.11.2021, lisäsin nk. Hangon kirjeen joka on pieni kirjekuorellinen erikseen aikoinaan säästettyjä kirjeitä isommassa mapissa.  RSlakkokirje Hangosta_2_10-21.pdf
Asetin skannauksen reunasta reunaan mutta näköjään nipisti vähän oikeasta reunasta silti. Mitään oleellista ei kai jäänyt pois, ja yleishuomio että ihmiset kirjoittivat aikoinaan kirjeen erittäin tarkkaan reunoille yltäen!


Koneessä saisi olla hieman enemmän vääntöä kuten scannerissakin.  Liiton toimistolla on yksi kone jossa jo vähän on, mutta se on tuolla Rööperissä. Siis Kaakana. Liiton scanneri on myös leveäsieluisempi, eli A3.

Mutta ensiksi siis liiton historian ainekset pitäisi kai kerätä yhteen hakemistoon ihan ekaksi, ja sitten joku hyväsilmäinen mikron taitaja vähän suhdittelisi kontrasteja ja rajauksia jne. Ja pinoisi ne sopiviksi tiedostoiksi yhteen. Sivu kerrallaan taitaa olla poisluettu julkaisuajatus.

Tästä se alkaa, tai sitten ei.

 ja siis jatko 28.11.2021, tähän pinoon taidan scannailla lisääkin tätä löytämääni kirjesekamelskaa.  Neljäs file siis nk. uusin.

Tikkis Turusta

:-)

 Ps klo 11:36. Lisäsin pari pdf-scannausta ja näköjään sivusta asettelee niitä omaan järjestykseensä, eli menee vähän hakuseksi.
Erillinen indeksisivustoko tehtävä, STRY sivuillahan on toki omansakin. ?

 jt