Historia

Spal ry ja Seteli ry lakkokahinoita 1999 aikoina

Suomen Palomiesliitto ryhtyi lakkoon vuonna 1997. Spal ry oli Seteli ry:n jäsen.
Lakosta tuli pitkä ja ongelmallinen...

ST ry arkistoissa lojuu tätä tapausta kohttuulinen määrä papereita. Osassa näyttäisi olevan toistoakin, mapeissa jopa triplasti samaakin tulostetta joskus.

lisäys 9.12.2021:

Arkistointiin liittynee myös tuona aikoina ST ry toimistoon tehty ammattimainen ulko-ovista sisään tulo. Murtamiseen oli käytetty vankkoja välineitä ja koko ulko ovi oli kuin "pillun päre" eli murtautuja oli ollut vahva ammattilainen? Mitä arkoja todisteita varkaiden mukana katosi ei ole tietoa. Ei kuitenkaan ilmeisesti mitään oleellista sillä oikeus alkoi "normaalisti".

 

Tämä nyt tänne tallennettu materiaali on vasta kevyttä alkuraappausta. Jäljellä olisi vielä runsaasti asiaan liittyvää.

Kysymys kuuluu että kannattaako niitä julkistaa vai kipataanko nykyiseen toimintaan kuulumattomat vanhat unohduksen ruusunpunaiseen uneen?

Ne pitäisi luetteloida, poistaa selvät toistot jne? Kenellä olisi siihen aikaa.

Tämän päivän serverin tallennustila on vielä hyvä, mutta arkistossa odottaa kymmeniä täysiä mappeja joiden sisältö koskettanee vieläkin aktiivi jäseniämme.

 
Yksi huomioitava seikka ulkopuolisille: näillä sivuilla on runsaasti vain hallitustason oikeuksilla luettavia tuoreempia juttuja, jotka eivät liene julkisuuteen vielä "kypsiä"?
Spal-Seteli oikeustoimen liitteina Saksan todistuksia on STRY suljetulla puolella.

tikkis

Ps. siivotessa joitakin tupla, osin triplapapereita, scannasin muutaman talteenvarmuuden vuoksi... (Vuoden 1999 spal....)