Jäsenet

Eräs sota-ajan matka.

"Eräs sota-ajan matka"

Tällä otsikolla nimimerkki E-sn. on kirjoittanut yksityiskohtaisen tarinan suomalaisen S/s Britan miehistön vaiheista aivan II maailmansodan lopussa. S/s Brita oli loviisalaisen Nordström varustamon omistama rahtialus.  Tämä oli elokuun lopulla vuonna 1944 palaamassa Hollannista koksilastissa Suomeen, kun saksalaiset kaappasivat aluksen Pohjanmerellä.  Syynä oli se, että Suomi irtautui sodasta Neuvostoliittoa vastaan  tehden  tämän kanssa 4.9.1944 välirauhan. 
Oheinen PDF liitteenä oleva tarina on julkaistu jatkokertomuksena  Radio-OH lehdessä  1/1947 - 6/1948
Tarina on julkaistu eri suuruisina osasina noissa em  lehdissä.  Radio-OH  lehti on ollut aikoinaan Suomen Radioamatööriliiton ja Suomen Radiosähköttäjäliiton äänenkannattaja.  Suomen Radiosähköttäjäliiton RS lehteä on aloitettu julkaisemaan vasta vuonna 1950.
Nimimerkki E-sn  kertomuksessa ei mainita mitään nimiä miehistöstä, jotka joutuivat Britan kaappauksen takia Saksaan leireille tai pakkotyöhön.  Ehkä se johtuu silloisesta sodanjälkeisestä poliittisesta tilanteesta. Huomioiden ehkä myös sen , että Neuvostoliiton valvontakomissio oli vielä vuonna 1947  Suomessa.
Lukekaa oheinen liitteenä oleva kirjoitus.  Kirjoitus on kaikkiaan 12  skannatulla pdf  sivulla.
Liitteenä ohessa on myös  Äänimeren tiedostosta  S/s Britan  vaiheet.

 

Liitetiedostot:
TiedostoTiedoston koko
Lataa tämä tiedosto (Eräs sota-ajan matka. Elokuu 1944 - toukokuu 1945..pdf)Eräs sota-ajan matka. Elokuu 1944 - toukokuu 1945..pdf15370 kB
Lataa tämä tiedosto (Nordströmin  SS Brita..JPG)Nordströmin SS Brita..JPG332 kB