Historia

Radiosähköttäjien toimipaikat 1.1.1975

Suomen Radiosähköttäjäliitto r.y.  julkaisi säännöllisesti 6 kertaa vuodessa ilmestyneessä lehdessän, Radiosähköttäjä,  jäsentensä laivatyöpaikoissa tapahtuneet  "mönsträystiedot".  Mönsträystieto = laivaan päälle pestaus työsuhteen alkaessa, ja laivasta pois pestaus työsuhteen päättyessä tai lomalle lähtiessä. No lehdessä olivat siis vain päällepestaustiedot.

Suomen Radiosähköttäjäliiton helmikuun lehdessä  nro  1/1975 ( 40 v sitten)  oli listattu kaikki laivatoimipaikat  vuoden alussa, laivojen nimet kutsumerkit ja 1.1.75 laivoilla olleet radiosähköttäjät. Radiosähköttäjälaivoja tuolloin oli runsaat 160 kpl. Samoin löytyy tiedot jäänmurtajien radiosähköttäjistä, ruotsalaisissa laivoissa olevien suomalaisten kipinöitten nimet. Suomen rannikkoradioasemien miehitystiedot, ja poliisiradion miehistystiedot.
Tästä toimipaikkaluettelosta puuttuu vain Suomen Ilmatieteen laitokselle työskennelleet radiosähköttäjät, joita oli useampia. Heillä oli mm hallituspaikka Sr-liiton hallituksessa. Toivottavasti näistä skannauksista on jolle kulle iloa, kun haeskelette vanhojen kamujenne nimiä. Suomen Radiosähköttäjäliitto r.y. oli aikoinaan ainoa merenkulkujärjestö, joka julkaisi jäsenilleen näitä toimipaikkatietoja. Suurkiitos tuosta työstä vielä Bertel Österlundille. Laitan nämä samat pumaskat myös ST r.y. historiasivuille.

Ohessa skannatut toimipaikkatiedot liitteinä.

Liitetiedostot:
TiedostoTiedoston koko
Lataa tämä tiedosto (Toimipaikat 1.jpg)Toimipaikat 1.jpg1172 kB
Lataa tämä tiedosto (Toimipaikat 2.jpg)Toimipaikat 2.jpg1224 kB
Lataa tämä tiedosto (Toimipaikat 3.jpg)Toimipaikat 3.jpg1318 kB
Lataa tämä tiedosto (Toimipaikat 4.jpg)Toimipaikat 4.jpg1214 kB
Lataa tämä tiedosto (Toimipaikat poliisir.jpg)Toimipaikat poliisir.jpg144 kB