Raamitettua tulopolitiikkaa panostettaessa

Lisää
11 vuotta 1 kuukausi sitten #221 : Juhani Tikkanen
Torstaina 21.3.2013 hallituksen sisäisistä äänestyksistä vihjataan madonlukuja Suomessa oikein äänestäneidän turvaksi: Romutetaan vanhat jo vuosia homehtuneet valtion erilaiset rakenteet ja tukirakenteet!

Tilalle jotakin mikä auttaa ElinkeinoElämän patruunoita saamaan itselleen paremman ja laveamman elämän.

Hallitus päähymypoikansa virneellä uhoaa työllisyyttä.

Saatiinko jo ennakkovihje mitä tuleman pitää?

Mieleeni nousi yksi aikoinaan hyväksi koettu malli: kaikki töihin.

Hyvä rakennuskohde olisi rautatien rakentaminen Rovaniemeltä (tai Kolarista) Sodankylän suurtyöllistäjän kaivoskunnan kautta Nikkelin kaivoskombinaatin kautta Pohjoiselle Jäämerelle.

Rakennusvaihe toisi satojatuhansia työpaikkoja!

Lähihistoriassa menetelmää kokeiltiin 50-luvun nk. hätäaputyömaissa. Silloin rakennettiin lapioilla ja känsöittyvillä kourilla soraisia maanteitä nostamaan Suomen sodan jälkeen Korean sodan suhdanteissa maailman talouskartoille.

Ja samalla mallilla Ystävällisessä Naapurimaassamme rakennettiin pikavauhtia Stalinin kanava. Se yhdisti hyisenä loiskuvan Arktisen meri-alueen Laatokan ja Itämeren kautta Länsi-Eurooppaan Pohjanmeren kautta!

Kanava työllisti valtavan määrän työttömiä työvelvollisia.

Nyt toteutustaan odottava Rovaniemen-Jäämeren rautatiehanke odottaa vain jämäkkää päättäjää puoliväliriihen pöllytessä. Sitä vapaan markkinatalouden globaalia lippua liehuttaen kaikki valtiolta ja kunnilta nyt tukea saaneet syöttiläät ja joutilaat kasvattamaan kansainvälistä tuottavuutta tänne Pöhköisten Ulottuvuuksien maille. Ei olisi EUn sinisilmä - Suomen syöttiläsluukuilla tungosta. Ja itseasiassa nyt tukea jakavat virkailijatkin voitaisiin komentaa tätä työllisrataa rakentamaan. Valtion ja kunnan tuottavuus nousisi myös sitäkin kautta!

Työteliäät iskurityöläiset hankkisivat itse oman ruokansa. Lapin puhtaista puroista voisi vapaasti ottaa teevettä ja nuotioilla voisi keitellä teevesiä. samalla nuotion lämmin hehku lämmittäisi tauolla käyviä ratatyöläisiä! Susien valmiiksi raatelemista poronruhoista voisi keitellä ravitsevaa ja halpaa soppaa.

Nimeksi tämä rata voisi saada vaikka Fantasiarata joka yhdisti Arktisuuden ja Suomen elinkeinoelämän?

Pitäisikö julistaa nimikilpailu tulevalle radalle?

Pohtii äänestysylivoimallaan asiaansa ajavan kehysriihen tuloksia odottelevana


Tikkis

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivun luomiseen käytetty aika: 0.122 sekuntia