30 takaa II Rs huhtikuu 1982

Lisää
12 vuotta 2 kuukautta sitten #47 : Seppo Sihvonen
Huhtikuun Radiosähköttäjä lehti oli melko laihanlainen. Mainittakoon, että oli menossa lehden 33. vuosikerta.
Koulutukseen liittyen Heikki Santala kirjoitti pääkirjoituksessaan välttämättömästä ammattiin valmentavasta koulutuksen aikaisesta harjoittelusta. Vapaa ehtoista harjoittelua oli ollut muutamassa mäntysupavesillä purjehtivassa rollarissa satunnaisesti, mutta ei mitään säännönmukaista eikä lakisääteistä. Vuonna 82 Rauman merenkulkuopistosta valmistuneet radiosähköttäjät olivat 2,5 vuoden koulutuksen saaneita.

Merimiesverouudistuksesta oli Santalalta oma juttu.

Lehdessä oli myös Heikki Riipan ja Juhani Sucksdorffin kirjoittama artikkeli Boren "kipinöille" järjestetystä tutkakurssista. Osanottajat tuolloin
Bore Song: heikki Penttinen
Bore Sea: Tofte Eriksson
Bore Sky: Lars Lundelin
Bore Queen: Matti Teriä ja Heikki Riippa
Silvia Regina: Juhani Sucksdorff

Tutkakoulutusta oli liiton aloitteesta järjestetty eri tahoilla. Tämä oli Bore varustamon omalla tilaukelle tehty kurssi, tietty omien radiosähköttäjiensä pommituksen ansiosta. Ko artikkeli oli tosi myönteinen.

Huhtikuun lehdessä oli julkaistu myös 1.3.1982 voimaan tulleet meri-radiosähköttäjien palkkataulukot. Näin jälkikäteen, vaikka itse olin osallisena neuvotteluissa, ihmetyttää jotenkin sen aikaiset taulukkojen kategoriajaot. Meri-radiosähköttäjien palkat nousivat tuolloin 6,9% Hurja korotus verrattuna nykypäivän tes ja ves tuloksiin.

No kokemusperäiset taulukot menee kyllä vieläkin ikäänkuin kaaliin, mutta hauskaa on se, että kipinöitten palkat oli jotenkin myös riippuvaisia laivon bruttotonni koosta. Samoin taulukot oli erikseen rahtilaivojen ja matkustajalaivojen radiosähköttäjille.
Valtamerilisiä maksettin erikseen, samoin matkustaja aluslisää, vaikka noille "lemmenlaivoille" oli eri tariffiluokat. Osaako kukaan arvata, mikä on "kiorjoituslisä"??? Samoin virkapukulisä.
Virkapukulisä merkattiin palkkakorttiin, vaikkei sitä juuri muuten käytetty kuin joulupäivällisillä joskus Casablancan redillä.

No, palkkaneuvottelut oli useasti vaikeita merenkulun työnantajaliiton edustajien ja RS:n kesken, ja monta kertaa oltiin myös erilaisissa kahinoissa osallisina. Noita erilaisia koko luokkia ja lisiä muodostui monilla eri perusteilla, ja että saatiin edes jotakin kasattua uusiin sopimuksiin.

RS liitto oli myös paljon kiinni VES-neuvotteluissa joita virkapuolen kanssa käytiin. RS huhtikuu 1982 ei sen alan sopimuksista ollut mitään mainintaa.

Keimolan kuulumia kertoili Esko Heino. Keimolan kuulumisissa oli juttua laivatelex asioista, telexin edullisuudesta sähkeisiin verrattuna etc.
Täytyy lopetella tältä kertaa. Saas nähdä saanko liitettyä jossain vaiheessa näihin juttuihin lehdestä skannattuja kuvia. En ole vielä Oulalta ottanut selvää tekn mahdollisuuksista

Lauantaina 4.4.2012

Bon week-end
Seppo Sihvonen

Seppo!
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Oula Paltto, Tapani Salminen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12 vuotta 2 kuukautta sitten #49 : Juhani Tikkanen
Vastaus käyttäjältä Juhani Tikkanen aiheessa Vs: 30 takaa II Rs huhtikuu 1982
Sepolle kiitokset jutuista. Oli jo puhetta kuvista, eli myös scannauksista.

Liiton ullakolla taitaa olla säilöttynä yli 90 vuoden pöytäkirjoja. Ullakko pitää nyt tyhjätä koska taloyhtiö haluaa rakentaa sinne omistusasuntoja.

Omistusasuminenhan on Hesan suunnalla eritoten pääjohtajien suosiossa?

Mullakin on ftp-oikeudet sivustollemme. Ja Webmasterimme on kai myös jotain valmistelemassa. Kunhan saisimme sitä materiaalia aikaiseksi. . .

Tikkis

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12 vuotta 2 kuukautta sitten #50 : Seppo Sihvonen
Vastaus käyttäjältä Seppo Sihvonen aiheessa Vs: 30 takaa II Rs huhtikuu 1982
Tikkaselle ja Oula Paltolle tiedoksi.

Skannasin RS 4 1972 eli 40 vuoden takaisen lehden kannen. En saanut sitä avattua STRY palstan viestiin. Tuossa on työkaluissa "kuvalinkki, mutta käsittääkseni tuo menee Googlen kuva-arkistoon. Eli pitääkö meidän tallettaa mahdolliset skannatut kuvat Googlelle, ja mahdollisessa jutussa käyttää linkkiviitteitä. Olis mukava jos tähän vois tekstin sisälle laittaa kuvia kuten Bloggereissa tai tms jutuissa.

Näissä vanhoissa lehdissä olis tosissaan aika paljon muisteltavaa ja jutusteltavaa. Ajatteles, nro 4 1972 oli takakannessa vielä toimipaikkojen vaihdokset, eli päällemönsträykset. Monen äijän nimi oli mainittu joitten sähkötyskäsialan muistais vieläkin. Valitettavasti osa on jo rajajoen toisella puolella.

Seppo!
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Oula Paltto, Tapani Salminen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12 vuotta 2 viikkoa sitten #122 : Juhani Tikkanen
Vastaus käyttäjältä Juhani Tikkanen aiheessa Vs: 30 takaa II Rs huhtikuu 1982
Seppo Sihvonen Hans Gutzeitin radioasemalla. Kuva on Satakunnan Kansasta 29.1.1978.
Liitetiedostot:
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Tapani Salminen

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
12 vuotta 1 viikko sitten #126 : Tapani Salminen
Vastaus käyttäjältä Tapani Salminen aiheessa Vs: 30 takaa II Rs huhtikuu 1982
Hienon näköiset laitteet on Sepolla ollut Hans Gutzeitin radioasemalla.

Noissa on ollut varmaan hienouksia ja tehoja toisella tavalla, kuin Margaretassa oli, puhumattakaan Brettenham´in vuodelta 1942 olleista "antiikkilaatikoista"... :)
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Oula Paltto

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Sivun luomiseen käytetty aika: 0.096 sekuntia