Historia

Ha Margareta ja Man saaren vankila

Ha Margareta / OFEB viimeisistä vaiheista vuonna 1941 Man Saarelle  vangittu sähköttäjä Risto Alanne kertoo.
Osa suojattu salaiseksi.

 

 OFEB eli Ha Margareta (Ex Atlantic) 3103,17 brt, DW 5150, pituus 102,45 m leveys 14,34, syväys 6,79, rakennettu 1904 West Hartlepool, keskinopeus 8 knots,  Omistaja Oy Margareta Steamship Co Ab, Paul Eklöf, Hki Lönnrotinkatu 45 A.

Toinen kirje, selostus. Eka siitä on radistiemme kirje palkoista joista osan on saanut ulkomaan valuutasta. Nyt siihen tuulut ilmeinen särö...

Jyvän kirje himmeää kynän jälkeä, mutta jos sen ottaa käsittelyyn ja muuntaa ensin JPG-ksi ja siellä kuvanparannuskujeilla nostaa kontrastia niin kirje lienee vielä luettavissa. Nyt ajan puutteen takia en siihen heti ryhtynyt, on talteen ja pelastamisoperaation kohteena runsaasti läpiscannattavaa ennenkuin arkistomme pitää nk. siivota. ?-(

Toimistollamme myös selvitettiin mitä kaikkea yhdistyksen pitää säilyttää, niin löytyi yksi tieto että säilyttäminen on sallittua. Siis ei sakon uhalla pakkoa säilöä. Eli huojentava tutkimus tieto!

Samoin saamamme uhkaus että EUn henkilösuojalain huomioitta jättämisestä ei voikaan saada miljoonan €uron EU-sakkoa lienee myös vain yksittäisten bisnesfirmojen änkyröintiä. 
Olemme silti epävarmoissa tapauksissa varmuuden vuoksi tallentaneet jonkin verran talteen scannattua aineistoa suojattuina, eli vain myönnetyillä oikeuksilla pääsee katselemaan.